Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pilotsheet

Pilotsheet

A Pilotsheet oldalán összefoglalva láthatod a pilótaadataidat. A következő három részből áll:
Profil
Képességek
Barátok és bónusz

1. Profil

Mi található a profil oldalán?

A profiloldalon egyszerre láthatod a legfontosabb adataidat a játékban.

A bal oldalon néhány információ található a felhasználói fiókról, például a profilkép, a név és a rang. Ha tagja vagy egy klánnak, akkor itt láthatóak a klánod adatai is. Ezeket az adatokat a rendszer automatikusan hozzáadja a profilodhoz.

A profil középső résézn azok az adatok vannak, amelyeket megadhatsz magadról, ha gondolod, pl. nem, életkor és érdeklődés. Ezen kívül található itt még egy kis terület, ahol az adott hangulatüzenetedet, esetleg jelmondatodat, stb. mentheted el.

A jobb oldalon a megbízód bázisának képét találod. A bázis színe mutatja, hogy melyik megbízónak dolgozol (zöld = VRU, kék = EIC és piros = MMO).


Hogyan hozhatok létre egy profilképet?

Ehhez Bigpoint.com felhasználói fiókra van szükséged. Az a profilkép, amelyet a Bigpoint.com felhasználói fiókodban feltöltesz, automatikusan átkerül a DarkOrbit fiókodba is.


2. Képességek

Mi található a képességek oldalán?

A pilotsheet a képességeid listáját tartalmazza. A különleges képességeket három kategóriában szerezheted meg: támadás, védelem és gyűjtés. a megszerezhető képességek fáján a saját játékstílusodnak megfelelően döntheted el, hogy melyik képességre adod a megszerzett képességpontjaidat. Az adott képességtől függően valamilyen különleges előnyhöz jutsz a játék során. A képességpontokat logfile-ok összegyűjtésével szerezheted meg.

Mire jók a képességpontok?

A képességpontokat a pilotsheeten található képességek fejlesztésére használhatod fel. Minél több képességpontot adsz egy adott képességre, annál több előnyt szerezhetsz az adott képességben.

Összesen 50 pontot oszthatsz szét a különböző képességek között. A képességek például növelhetik az egyes fegyverekkel elérhető károkozást, a pajzsenergiát vagy a zsákmányt egy ellenfél legyőzésekor, stb.

Egy képességpont megszerezéséhez azonban először logfile-okat kell gyűjtened, amelyeket a megbízód automatikusan bevált képességpontokra.

Mik azok a logfile-ok?

A DarkOrbit vezető tudósai kifejlesztettek egy új eljárást, amellyel a megsemmisített űrhajók roncsaiból úgynevezett logfile-okat lehet megmenteni. Ezeket a logfile-okat felhasználhatjuk további kutatásokhoz és új technológiák kifejlesztéséhez.

A kalandjaid során a világűrben több módon is szerezhetsz logfile-okat, ezeket össze kell gyűjtened. Amikor összegyűjtöttél egy bizonyos mennyiségű logfile-t, akkor azok automatikusan átalakulnak egy képességponttá. Ezt a képességpontot pedig a pilotsheeten kioszthatod az egyik képességedre.

Minél több képességpontot használtál már fel, annál több logfile-ra van szükséged a következő képességpont megszerzéséhez.

Hol szerezhetek logfile-okat?

Logfile-okat a következő helyzetekben szerezhetsz:
Bizonyos valószínűséggel "Boss" rangú ellenfelek legyőzéséért 1 logfile, míg "Uber" NPC-kért 2 logfile jár.
Ha megfelelsz a galaktikus átjárók kihívásainak, a következőket kaphatod:
Alpha: 2 logfile
Beta: 4 logfile
Gamma: 10 logfile
Delta: 8 logfile
A galaktikus átjárók materializálójában is megkaphatod némi energia befektetésével.
A logfile-okat meg is vásárolhatod uridiumért.

Hol találhatom a képességeket?

A főmenüben kattints a "pilotsheet" menüpontra, majd a "képességek" fülre, ahol áttekintheted a képességeidet és a képességpontokat.

Hogyan változtathatom át a logfile-okat képességpontokra?

Ez automatikusan történik, amint összegyűjtötted a kívánt mennyiségű logfile-t, a megbízód automatikusan átváltja azokat egy képességpontra.

Hány logfile-t kell gyűjtenem egy képességponthoz?

A pilotsheeten mindig látszik, hogy mennyi logfile-ra van szükség a következő képességpont megszerzéséhez. A képességpontok hozzárendelése egy képességponthoz:
Válaszd ki, hogy melyik képességet kívánod fejleszteni.
Minden képességfejlesztéshez egy bizonyos mennyiségű kreditre és sepromra van szükség.
A fegyvereid vagy az űrhajód képességeinek fejlesztéséhez ugyanis anyagi befektetés is szükséges.
Minden szinttel emelkedik a képességpont megszerzéséhez szükséges logfile-ok száma.

Általánosan érvényes: minél több képességpontot szereztél már meg, annál több logfile-ra van szükség a következő képességpont megszerzéséhez. Ugyanígy változik a kredit összege és a seprom mennyisége is. Az első képességpont megszerzéséhez például 30 logfile-ra van szükség, a másodikhoz 33 logfile-ra, stb.

Bármelyik képességet megszerezhetem azonnal?

Nem, a képességek egymásra épülnek, ezért csak egymás után fejleszthetők ki; ezenkívül mindegyiknél valamilyen feltételnek is meg kell felelned. A "Pajzserősítő szakértő" képességet például csak akkor szerezheted meg, amikor a "Burkolatszakértő II" képességet már kifejlesztetted. Egy képességen belül pedig természetesen nem szerezheted meg azonnal például a 3. szintet, csak akkor, ha a 2. szintet már elérted.

Megszerezhetem az összes tehetséget?

Nem, mivel több képesség áll rendelkezésre, mint amennyi képességpontot megszerezhetsz. El kell döntened, melyik irányba szeretnél haladni, melyik képesség a legfontosabb a számodra.

De aggodalomra semmi ok, ha valami mégsem úgy sikerül, mint eltervezted. Ha inkább mégis más képességeket szeretnél kifejleszteni az először választottak helyett, 1000 uridiumért az összes képességet visszavonhatod és a képességpontokat újra eloszthatod.

Elképzelhető, hogy elveszítem valamelyik megszerzett képességemet?

Nem, hacsak nem döntesz úgy, hogy az összes képességedet visszavonod. Ezt a folyamatot csak Te magad indíthatod el. Ha úgy döntesz, újra szét akarod osztani a képességpontokat, az összes addig kiosztott pontot vissza kell vonnod. A fejlesztéshez szükséges kreditet és sepromot azonban nem kapod vissza!

Amikor első alkalommal vonod vissza a képességeidet, az 1000 uridiumba kerül. A következő alkalmakkor azonban mindig az előző összegnek a dupláját kell fizetned. Jól gondold meg tehát, hogy milyen képességekre osztod el a pontjaidat.

Kell valahol aktiválnom a megtanult tehetségeket?

Nem, a megszerzett képességek automatikusan aktiválódnak.


3. Barátok és bónusz

Mi található a "Barátok és bónusz" oldalon?

Ezen az oldalon hívhatod meg a barátaidat, itt láthatod az eddigi meghívásaidat és a napi bejelentkezési bónuszt is.

Barátok meghívása

A "barátok meghívása" résznél hívhatod meg a barátaidat, hogy ők is játsszanak DarkOrbitot. A meghívásokért jutalmat kapsz, ha sok pilótát hozol a megbízódnak, akkor akár egy egyedi Goliath designt is kaphatsz, amely nem kapható a kereskedelemben! Naponta max. 10 barátot hívhatsz meg.

A "barátok meghívása" oldal baloldali oszlopában láthatod, hány meghívást küldtél már el és hányat nem használtak még fel. Ez alatt pedig az is ott áll, hány meghívást használhatsz fel még aznap.

A "barátok meghívása" oldal középső oszlopában ott áll az összes meghívott barátod a szintjével együtt. Mihelyt az egyik barátod eléri a 7. szintet, jutalmat kapsz! Ezután a bónuszt is láthatod ebben a listában.

Ebből a felsorolásból bármelyik játékost törölheted. Ha már kaptál az adott törölt játékosért bónuszt, az természetesen továbbra is megmarad. Figyelem: ha törölsz egy játékost a listáról, aki később eléri a 7. szintet, már nem jár érte bónusz!

A jobb oldalon azt láthatod, milyen bónuszokat szereztél már meg és melyek várnak még rád.

Hogyan hívhatok meg barátokat?

Kattints a képen balra fent a "barátok meghívása" gombra, mire megnyílik egy külső felugró ablak. Itt adhatod meg a felső mezőben a meghívni kívánt barátod e-mail címét.

Egyszerre több e-mail címet is megadhatsz, ilyenkor a címeket vesszővel (,) válaszd el egymástól. Az alsó mezőben személyes üzenetet is megadhatsz a barátodnak.

A "meghívás elküldése" gombra kattintva útjára indíthatod a meghívásodat. Ha a "megszakítás" gombra kattintasz, eltűnik az felugró ablak, a meghívások elküldése nélkül.

Milyen jutalmat kapok a meghívásokért?

Minden meghívott barátért, aki regisztrál és eléri legalább a 7. szintet, jutalmat kapsz a megbízódtól.

Ha 5, 10 vagy esetleg akár 25 új űrpilótát hozol így a céghez, a hűséged és a munkád jutalmaként még több, igen nagyvonalú jutalmat kapsz!

Hívj meg 25 barátot - ha elérik a 7. szintet, egy egyéni és különleges designt kapsz a Goliath űrhajódhoz, amely nem kapható a kereskedelemben.

Ha már meghívtál 25 barátot, a további barátokért már nem jár jutalom.

Napi bejelentkezési bónusz

a több napon át minden nap (0-24 óra között) bejelentkezel a játékba, bejelentkezési bónuszt kapsz jutalmul! Minél több napon át jelentkezel be egymás után, annál értékesebb lesz a bónusz. A "napi bónusz" oldalon különböző információkat olvashatsz a napi bejelentkezési bónuszról.

Az oldalon balra fent röviden elmagyarázzuk, mi az a napi bejelentkezési bónusz.

A képen jobbra fent az látható, hány napon keresztül jelentkeztél be egyfolytában. És előre láthatod azt is, milyen bejelentkezési bónsuz vár rád másnap.

A képen lent pedig a napi bónuszok leírását olvashatod.